Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tim Armacost Trio, Red Light Jazz

vrijdag 9 juni @ 20:15 - 21:45

€12,50
Tim Armacost

De Amerikaanse saxofonist Tim Armacost is een meesterverteller op zijn instrument. Zijn improvisaties zitten altijd boordevol ideeën en monden steeds weer op natuurlijke wijze uit in een vloeiend verhaal. De muziek van Armacost is fris en verrassend en diep geworteld in de moderne jazztraditie. Dat kan ook niet anders met 40 jaar ervaring in de internationale jazzscene.

Onder meer door zijn bijdrage op tenorsaxofoon, klarinet en altfluit aan Emilio Solla’s Grammy-winnende opname “Puertos” in 2020, zijn innovatieve trio-verkenningen met Jeff “Tain” Watts en Robert Hurst, en zijn 15-jarige samenwerking met The New York Standards Quartet (NYSQ), is Armacost een van de toonaangevende musici in de New Yorkse jazzscene.

Zijn verblijf in Japan, India, de Filippijnen, Nederland en New York, vormde de basis voor zijn brede muzikale verkenningen. Armacost toert regelmatig over de hele wereld, als sideman én als bandleider. Hij werkte met een fenomenaal aantal jazzgrootheden, waaronder Al Foster, Jimmy Cobb, Kenny Barron, Tom Harrell, Billy Hart, Victor Lewis, Jeff “Tain” Watts, Peter Erskine, Ray Drummond, Roy Hargrove, Don Friedman en Randy Brecker.

Op vrijdag 9 juni treedt Armacost tijdens de 10e editie van het Red Light Jazz festival, op in Casablanca met Joris Teepe op bas en Jamie Peet op drums.

Armacost en Teepe spelen al sinds 1989 samen (meestal in The International Jazz Trio met de Japanse drummer Shingo Okudaira) en brachten 2 CD’s uit met dit trio “Live at the Bimhuis” (1997) en “Evidence” (2015).

Evenals Armacost werkt(e) ook Joris Teepe met legendarische jazzmusici, waaronder Benny Golson, Barry Harris, Bobby Watson, Sonny Fortune, Tom Harrell, Chris Potter, Billy Hart en Randy Brecker. Het meest opzienbarende wapenfeit van Teepe was zijn 9-jarige verbintenis met Rashied Ali (John Coltrane’s laatste drummer) met wie Teepe 5 CD’s opnam en jarenlang over de wereld toerde tot Rashied Ali in 2009 overleed. In 2004 werd Teepe genomineerd voor de Bird Award in de categorie ‘Artist deserving wider recognition’.

Jamie Peet is een van de meest gevraagde jonge drummers in de (inter-)nationale jazz scene. Hij is gastdocent op verschillende conservatoria. Jamie staat bekend om zijn originele sound en ‘serve the music’ stijl van spelen.

Bezetting:

Tim Armacost Saxofoon
Joris Teepe Contrabas
Jamie Peet Drums

Gegevens

Datum:
vrijdag 9 juni
Tijd:
20:15 - 21:45
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:

Locatie

Casablanca
Zeedijk 26E
Amsterdam, Noord Holland 1012AZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 6 20301993
Bekijk de site van Locatie