Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JOHANNES ENDERS, JORIS TEEPE & HOWARD CURTIS

4 juni 2022 @ 20:00 - 21:30

€10,00
Enders Teepe Curtis

TICKETS

De Duitse saxofonist Johannes Enders is een begrip in de internationale jazzscene. Hij genoot zijn opleiding deels in München en deels in New York waar hij les kreeg van onder meer Donald Byrd en Branford Marsalis. Enders is sterk beïnvloed door John Coltrane & Wayne Shorter en speelde met Sam Rivers, Roy Hargrove, Jaki Byard, Lester Bowie, Jamaaladeen Tacuma, Lee Konitz, Kenny Wheeler, Ack van Rooyen en Brad Mehldau.

Bassist Joris Teepe woont al 30 jaar in New York City en maakte 20 eigen cd’s. Hij nam daarbij twee albums op met Johannes Enders. In drummer Howard Curtis III vonden Enders en Teepe de perfecte match voor een concert op de sax-editie van het Red Light Jazz festival. Het trio Enders, Teepe & Curtis is avontuurlijk, grensverleggend, diep geworteld in swing en bouwt voort op de wortels van de geschiedenis van de jazz.

Howard Curtis III, geboren in Williamburg, VA, woont en werkt in Graz, Oostenrijk en geniet al meer dan 45 jaar van een veelzijdige carrière als jazzdrummer, percussionist en pedagoog. Hij werkte in Washington en New York met grote jazzartiesten als Odean Pope, Ingrid Jensen en David “Fathead” Newman. 20 jaar geleden verhuisde Curtis naar Europa om met Johannes Enders te spelen en werd hij benoemd tot Full Professor of Music aan de Kunst University in Graz, Oostenrijk. Inmiddels is hij met pensioen als leraar en speelt hij over de hele wereld met artiesten als Johannes Enders, Dave Liebman, Jean Toussaint, Joris Teepe en Gary Thomas.

Bezetting:
Johannes Enders – saxofoon
Joris Teepe – contrabas
Howard Curtis – drums

TICKETS

Gegevens

Datum:
4 juni 2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:

Locatie

Casablanca
Zeedijk 26E
Amsterdam, Noord Holland 1012AZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 6 20301993
Bekijk de site van Locatie