Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

EFRAÏM TRUJILLO (Tribute to Kid Dynamite)

5 juni 2022 @ 20:00 - 21:30

€10,00
EFRAÏM TRUJILLO (Tribute to Kid Dynamite)

EFRAÏM TRUJILLO (Tribute to Kid Dynamite)
Opzwepende kawina-ritmes, loome badji-grooves en swingende kaseko’s!

TICKETS

Kid Dynamite was een legendarische saxofonist die Surinaamse muziekinvloeden met jazzmuziek vermengde en daarmee een nieuwe muziekstijl ontwikkelde. Na WOII speelde hij  veelvuldig in Casablanca op de Zeedijk dat hij als zijn thuisbasis beschouwde. Het publiek stond er in de rij stond om Kid Dynamite te zien en te horen spelen. Zijn spel is in die tijd wel eens vergeleken met dat van Sonny Rollins. Toen Kid in 1963 in Duitsland omkwam ten gevolge van een auto ongeluk, was hij vanwege de opkomst van de popmuziek al een beetje in de vergetelheid geraakt. Begin jaren tachtig werd hij echter herontdekt door enkele jazzliefhebbers en door een nieuwe generatie Surinaamse musici in Nederland.

Waar anders kan een Kid Dynamite tribute op de sax-editie van het Red Light Jazz festival dan ook beter plaatsvinden dan in Casablanca.

Efraïm Trujillo heeft die eervolle taak op zich genomen. Efraïm was jarenlang de saxofonist van de befaamde Surinaamse world/jazzgroep Fra Fra Sound. In 2001 werkte hij als arrangeur mee aan de documentaire Kid Dynamite – Surinaamse Swing op de Zeedijk van Hans Hylkema over het leven en de muziek van Arthur Parisius alias Kid Dynamite. Tijdens Red Light Jazz 2022 wordt deze film alle dagen vertoond in het naast Casablanca gelegen Theater Mascini.

Bezetting:
Efraïm Trujillo – saxofoon
Timothy Banchet – piano
Phaedra Kwant – bas
Jeroen de Rijk – percussie

TICKETS

Gegevens

Datum:
5 juni 2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
redlightjazz.com

Locatie

Casablanca
Zeedijk 26E
Amsterdam, Noord Holland 1012AZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 6 20301993
Bekijk de site van Locatie