Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bout du Monde, Red Light Jazz

zaterdag 10 juni @ 20:15 - 21:45

Gratis
Bout du Monde

Bout du Monde (Einde van de Wereld) is een jazzkwartet bestaande uit vier muzikanten met ieder een respectabele staat van dienst. Drummer Richard Lems speelde met grote namen in de Nederlandse jazzwereld en daarbuiten, van North Sea Jazz tot Montreux. Hij studeerde cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Ook saxofonist Robert Mollee heeft een enorm palmares. Hij trad op met Denise Jannah, Thijs van Leer, Tim Knol, Fay Claassen en anderen. Toetsenist Joris Nederpelt Lazarom heeft jazz piano gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelde met diverse grote en kleinere orkesten in binnen- en buitenland. Hij is producer bij zijn eigen label 12notes.nl. Rob IJsendijk begon zijn bascarrière in de popmuziek en belandde, onder meer via het Berklee College of Music, uiteindelijk in de jazzwereld. Rob speelde met ontelbaar veel verschillende muzikanten.

Deze vier musici kennen elkaar van diverse formaties waarin zij jaarlijks te zien en te horen waren op eerdere edities van het Red Light Jazz festival. Bout du Monde is echter hun eigen project waarin ze elkaar ieder concert opnieuw weer uitdagen, op zoek naar hun muzikale grenzen.

Hun eerste album genaamd ‘Hirondelle’ kwam in mei 2020 uit en bevat voornamelijk stukken van Steve Swallow. Het tweede album ‘Uncovered’ is in 2022 verschenen. Op Red Light Jazz 2023 brengt Bout du Monde muziek van beide albums ten gehore.

Bezetting:
Robert Mollee Sax
Joris Nederpelt Lazarom Piano
Rob IJsendijk Basgitaar
Richard Lems Drums

Gegevens

Datum:
zaterdag 10 juni
Tijd:
20:15 - 21:45
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Casablanca
Zeedijk 26E
Amsterdam, Noord Holland 1012AZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 6 20301993
Bekijk de site van Locatie