De Amstel Big Band

Amstel Big Band

Datum/Tijd: maandag 6 januari 2020 van 20:30 tot 23:00

Toegangsprijs: Gratis

De Amstel Big Band is een 18 koppig semiprofessioneel jazzorkest, komt uit Amsterdam en staat sinds 2007 onder leiding van Sven Schuster (uitspraak: sjoester).
De specialisatie op eigen composities van Schuster heeft geleid tot een ongewoon levendig en fris geluid. En… Groovy Like Hell. Funk en latin, oriental en boogaloo. Aanstekelijk swingende eigentijdse jazz. Muziek met een enorm potentieel voor beweging.

Onder Sven’s leiding is onlangs de tweede CD, featuring Andy Ninvalle – rap, uitgekomen, getiteld: “Out Of Universe” (verkrijgbaar op de website www.amstelbigband.nl en via iTunes).

In mei 2015 heeft de Amstel Big Band met Andy Ninvalle de eerste prijs gewonnen in de categorie 1e klasse van de Internationale Big Band Competitie op het Meer Jazz Festival te Hoofddorp. In 2016 winnaar Big Band Concours Lelystad. 

De afgelopen jaren viel de band op met haar Big Dance project, een aantal voorstellingen met dansers uit verschillende stijlen van ballet tot breakdance, aangevuld met een rapper en een DJ.

Meer informatie en muziek te beluisteren via deze links

https://youtu.be/UWZCP6REfvY Amstel Big Band with Andy Ninvalle Radio 6 Live

https://youtu.be/2vrXLO38eDg Big Dance 1

https://youtu.be/YJHP81mUKm4 Big Dance 2

amstelbigband.nl Official website

https://www.facebook.com/amstel.bigband


klik hier om terug te gaan naar de complete agenda