Biggles Big Band Amsterdam

Biggles Big Band

Datum/Tijd: maandag 9 september 2019 van 21:00 tot 23:30

Toegangsprijs: Gratis

Een jongensdroom wordt werkelijkheid, al 30 jaar

De Amsterdamse Biggles Big Band is een 25-koppig jazz orkest, gedirigeerd door Adrie Braat (muzikant bij de vermaarde Dutch Swing College band sinds 1988) en speelt muziek uit het glorierijke swing-tijdperk, reproduceert de magische klanken van beroemde muzikanten zoals Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Duke Ellington en jazz zangers als Frank Sinatra en Dean Martin. Het orkest bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons, gitaar, piano, contrabas en slagwerk en zang.
Bij optredens wordt een strijkkwartet geintegreerd in de band, dat de zangnummers extra cachet geeft, en dat maakt elke uitvoering tot een bijzondere muzikale ervaring!

De uitmuntende zanger van de band, André Rabini uit Bremen, is a jarenlang een swingende vertolker van hits van Frank Sinatra en Dean Martin zoals Fly me to the moon, Sway, Save the last dance for me, Just a gigolo en brengt de zaal daarmee tot een kookpunt.

Adrie Braat richtte de band op in 1985. Vanaf het begin was de band een daverend succes. In Amsterdam speelt de Biggles Big Band al 30 jaar iedere maandag in het beroemde jazz-café Casablanca, in het centrum van de stad.

Adrie Braat is vooral actief als bassist van de legendarische Dutch Swing College Band,waarmee hij wereldwijd optredens verzorgt.

Zie onderstaande links voor fragmenten van optredens van de Biggles Big Band:

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen via info@bigglesbigband.nl of 06 22515810

Website: www.bigglesbigband.nl


klik hier om terug te gaan naar de complete agenda